Omgeving

Wat een heerlijke dag vandaag. Eindelijk eens geen zon. Ook de temperatuur is aangenamer. Je kunt op zo'n dag als vandaagLa Zenia eens andere dingen doen dan in de zon zitten, naar het strand gaan en in het zwembad plonzen. Bijvoorbeeld even een paar boodschappen doen, wat slenteren door het centrum van La Zenia. Natuurlijk was ik daar niet de enige. Meer mensen dachten er zo over. Het is toch een fijn winkelcentrum. Voor ieder wat wils. Wat ik daar het fijne vind is dat alle grote winkelketens vertegenwoordigd zijn, maar niet onbelangrijk C&A. (tenminste voor mij). Voor iemand die dit centrum niet weet te vinden: het ligt ongeveer 5 km ten zuiden van Torreviega - afslag 332.

Op deze pagina willen we wat meer vertellen over de regio waar ons huis zich bevind.

Costa Blanca

Casa Wishenjoy ligt aan de Costa Blanca ongeveer 30 kilometer onder Alicante.  De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en heeft een kustlengte van 244 kilometer met veel zandstranden. Het totaal aantal stranden is 74. De naam Costa Blanca is bedacht in 1957 door de luchtvaartmaatschappij BEA (British European Airways) die toen begon met vluchten tussen Londen en Valencia. Vanuit de lucht kun je de vele witte stranden zien en het was tegelijkertijd een goede commerciële slogan. De kust wordt ook wel wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem) in het verleden.
Ten zuiden van Alicante heeft de Costa Blanca aan de kust verschillende gezellige kustplaatsjes. Van noord naar zuid liggen achtereenvolgens de plaatsjes Santa Pola, El Pinet, La Marina, Guardamar del Segura, La Mata, Torrevieja (grote stad) Punta Prima en Cabo Roig. Stuk voor stuk knusse plaatsjes aan de Middellandse Zee met eigen strandjes en boulevards.
Het klimaat van de Costa Blanca heeft voor diverse mensen een positieve uitwerking op hun gezondheid. Voor een deel van de overwinteraars en pensionarissen is dit de reden om naar de Costa Blanca te verkassen. Wie gezondheidszorg nodig heeft kan aan de Costa Blanca kiezen uit een groot aanbod van huisartsen, doktersposten, apotheken en tandartsen. Ook zijn er voldoende ziekenhuizen in de regio die in de regel ook voorzien zijn van en 24-uurs EHBO-post.
Verspreid over de Costa Blanca zijn er een redelijk groot aantal Nederlandse artsen gevestigd. Handig voor wie de Spaanse taal niet machtig is.
Het leidingwater aan de Costa Blanca kan zonder gezondheidsrisico gebruikt worden als drinkwater. Omdat het kraanwater een bijsmaak van chloor kan hebben kiezen de meeste toeristen ervoor om mineraalwater uit flessen te kopen. Dat is aan de Costa Blanca relatief goedkoop, vooral als je kiest voor de grote 5-literflessen.

Reacties zijn gesloten.