Algar-watervallen

Guadelest en de watervallen van Algar

Wanneer je in San Fulgencio op vakantie bent en je hebt even genoeg van de zon en het strand, rij dan eens door het prachtige binnenland in de richting Guadelest. Guadelest is één van de meest populaire en meest bezochte toeristische attracties van de Costa Blanca. Guadelest is een piepklein dorpje, met ongeveer 200 inwoners. Het is gelegen op de top van een berg. Vanuit Guadelest heb je een prachtig uitzicht over het stuwmeer en de groene vallei met de vele andere bergen op de achtergrond.
De enige manier om Guadelest binnen te komen is via een 15 meter lange tunnel die door een rots heen loopt. Breng een bezoek aan het kasteel van San José, het Fort van Alcozaiba, Casa Orduña (museum), de Parochiale Kerk in Barokstijl en de Gevangenis uit de XII eeuw gelegen onder het gemeentehuis.
Guadelest is ongeveer anderhalf uur rijden vanuit San Fulgencio maar het is echt de moeite waard.

Op de terugweg van Guadelest mag je niet vergeten om een bezoek te brengen aan de watervallen van Algar. Deze liggen op de weg terug op 15 minuten rijden van Guadelest. De watervallen van Algar liggen bij een dorpje genaamd Callosa d’En Sarrià.
De watervallen en het natuurpark van Algar zijn fantastisch mooi om te zien en je kunt er ook in zwemmen. Het water is erg koud, maar zeer verfrissend. Niet alleen vakantiegangers komen hier, ook de lokale bevolking komt van ver om een duik te nemen in de natuurlijke zwembaden van de watervallen van Algar. De entreeprijs is €4 voor volwassenen en €3 voor kinderen.

Reacties zijn gesloten.