Elche

Elche (Elx)

Op zo’n 20 kilometer afstand van Alicante, in de provincie Alicante ligt de stad Elche. Met ruim 230.000 inwoners is het de derde stad van de regio Valencia. Een wandeling door de binnenstad van Elche voert je langs de Arabische geschiedenis van de stad en vele barokke architectuur. Zo is de huidige basiliek van de stad gebouwd op de plaats waar ooit een grote moskee stond. Bekijk deze basiliek van Santa María, breng een bezoekje aan het gezellige plein La Glorieta Plaza en wandel door de prachtige parken van de stad.

Winkelen

Elche is een hele goede stad om te winkelen. Vooral liefhebbers van een mooi paar schoenen kunnen hier hun hart ophalen. Elche is namelijk naast de stad van de palmbomen ook een echte schoenenstad. Van alle Spaanse schoenen wordt zo`n 50 procent in Elche geproduceerd! Breng ook een bezoekje aan de Salvador Artesano schoenenoutlet, deze outlet is de grootste van Europa en verkoopt vele bekende schoenenmerken. Naast de winkels in de binnenstad vind je aan de rand van Elche het grote winkelcentrum L’Aljub. Hier vind je naast vele winkels ook een zeer grote supermarkt. Het winkelcentrum is op maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 22:00 geopend.

Het Argeologisch en Historisch Museum

Het mooie museum Museo Arqueológico y de Historia de Elche (MAHE) is een aanrader voor diegene die wat meer wil leren over de stad en haar omgeving. Het museum bestaat uit twee architectonisch zeer verschillende delen. Het eerste en moderne gedeelte van het museum ligt onder het plein en bevat museumstukken uit de oudheid. In het tweede gedeelte van het MAHE, dat is gelegen in een gerestaureerd historisch paleis, vind je de moderne geschiedenis van Elche. De stukken worden ondersteund door vele audio- en visuele beelden die veel interactiviteit met de bezoekers creëren.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 10:00 t/m 18:00
Zon- en feestdagen van 10:00 t/m 15:00

Prijs
Volwassenen: € 3,-
Studenten en groepen: € 1,-
65-plussers: € 1,50
Gratis entree voor kinderen onder 6 jaar en gehandicapten. Op zondag is de toegang tot het museum voor iedereen gratis.

Locatie
Diagonal del Palau 7
03202 Elche

Bron:
http://www.verrassendvalencia.nl/elche.html

EEN UNIEKE PALMBOMENTUIN

Een van de meest bijzondere plekken in Elche is het Palmeral de Elche. Dit is met ruim 200.000 palmbomen één van de grootste palmbomentuinen van de wereld. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus enorm oud. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de UNESCO lijst van Werelderfgoed.

In de palmbomentuin vind je één hele speciale palmboom, de Palmera Imperial (Keizerlijke Palmboom). Deze palmboom is de enige ter wereld met zeven stammen en lijkt qua uiterlijk op een kandelaar. Volgens de geschiedenis is prinses Sissi in 1894 verliefd geworden op Elche dankzij deze palmboom. Naast deze keizerlijke palmboom zijn er nog meer palmbomen met namen, meestal zijn deze palmbomen uit eerbetoon vernoemd naar lokale en nationale helden.

Naast heerlijk wandelen tussen de palmbomen, zijn er in het park vele duiven en eendjes om te voeren, vind je er een muziektent waar concerten plaatsvinden, een restaurant en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum heet el Huevo (het Ei) en is dan ook te herkennen aan haar ronde, witte vorm.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 07:00 t/m 21:00 (in de zomermaanden geopend tot 24:00). Entree is gratis.

Basiliek van Santa María

Reageren is niet mogelijk