Elche (Elx)

Elche (Elx)

Op zo’n 20 kilometer afstand van Alicante, in de provincie Alicante ligt de stad Elche. Met ruim 230.000 inwoners is het de derde stad van de regio Valencia. Een wandeling door de binnenstad van Elche voert je langs de Arabische geschiedenis van de stad en vele barokke architectuur. Zo is de huidige basiliek van de stad gebouwd op de plaats waar ooit een grote moskee stond. Bekijk deze basiliek van Santa María, breng een bezoekje aan het gezellige plein La Glorieta Plaza en wandel door de prachtige parken van de stad.

Basiliek van Santa María

EEN UNIEKE PALMBOMENTUIN

Een van de meest bijzondere plekken in Elche is het Palmeral de Elche. Dit is met ruim 200.000 palmbomen één van de grootste palmbomentuinen van de wereld. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus enorm oud. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de UNESCO lijst van Werelderfgoed.

In de palmbomentuin vind je één hele speciale palmboom, de Palmera Imperial (Keizerlijke Palmboom). Deze palmboom is de enige ter wereld met zeven stammen en lijkt qua uiterlijk op een kandelaar. Volgens de geschiedenis is prinses Sissi in 1894 verliefd geworden op Elche dankzij deze palmboom. Naast deze keizerlijke palmboom zijn er nog meer palmbomen met namen, meestal zijn deze palmbomen uit eerbetoon vernoemd naar lokale en nationale helden.

Naast heerlijk wandelen tussen de palmbomen, zijn er in het park vele duiven en eendjes om te voeren, vind je er een muziektent waar concerten plaatsvinden, een restaurant en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum heet el Huevo (het Ei) en is dan ook te herkennen aan haar ronde, witte vorm.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 07:00 t/m 21:00 (in de zomermaanden geopend tot 24:00). Entree is gratis.

Reacties zijn gesloten.