Torrevieja

Torrevieja

is het strandparadijs. Of je kilometerzandstranden verkiest, kleine idyllische plaatsjes tussen de rotsen of je in de zoutmeren wilt laten drijven, hier vind je alles op enkele kilometers. Verder biedt Torrevieja een Aquapark ideaal voor een familievakantie.

De stranden zijn fijne zandstranden. Noordelijk ligt het strand van La Mata en gaat over in het duinenlandschap van Guardamar. Voor de uitstekende kwaliteit van het zeewater en zuiverheid bekomt het 25 km lange natuurparadijs jaarlijks de blauwe vlag van de EG.

De natuurstranden werden onder natuurbescherming geplaatst. Honden zijn op de stranden verboden, monokini is toegestaan.

Torrevieja

is ook de belangrijkste zoutleverancier voor Europa. Het zout wordt uit de zoutmeren van Torrevieja en La Mata gewonnen. Baden in deze zoutmeren is niet alleen toegestaan, maar ook aan te bevelen. Naast het effect van gewichtloosheid (je slaagt er niet in hier onder te gaan), is de geneeskrachtige werking bij hartpatiënten, reuma, astma en huidziekten niet te onderschatten.

Reacties zijn gesloten.